måndag, augusti 20, 2007

Mineral make-up

När man applicerar mineralmake-up är det några saker man bör känna till, som skiljer sig från vanlig kosmetika:

Borstar
Använd specialborstar anpassade för att ta upp mineraler. De är klippta på ett sådant sätt mineralerna fastnar och sugs upp i dem och gör applicering enklare, med ett snyggare resultat. Sköter du borstarna rätt håller de hela livet. Tvätta dem med schampo en gång i veckan. Behandla med balsam ibland. Starkare rengöringsmedel ska man inte använda, tänk på att det är hår borstarna består av.

Mängd
Använd små mängder mineralmake-up. Cirka en halv tesked foundation är lagom. Ta bara en liten dutt på borsten av ögonskugga och rouge, färgpigmenten är starkare än i vanlig kosmetika.

Swirl, tap & buff
Jobba in maken i borsten, knacka av och borsta på huden. Burkarna har små hål som släpper fram pulvret. Häll den mäng du behöver i locket och och arbeta in (''swirla'') i borsten med tryckande rörelser. Skrapa inte av borsten mot kanten, slå den (''tap'') mot kanten så dammas överflödet av. Foundation, skimmer och fixering ska ''buffas'' in i huden. Använd mjuka, cirklande rörelser.

Fuktad eller torr
Du kan använda mineralmake-up fuktad eller torr. Istället för kajal kan du fukta en ögonskuggeborste, dutta i färg och stryka ut som en kajallinje runt ögat. Rouge kan blandas med ofärgat lipgloss för att ge läppfärg. Foundation kan blandas med fuktkräm om man har väldigt torr hud.

Just nu får du 15% rabatt på mineralmake-up från Avanya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar