Nu ska jag snart slå ihop laptopen för idag och gå och köpa mig en pumpa.
Vi firar inte Halloween eller Allhelgona, men sedan vi bodde i Australien (där man äter mycket pumpa) för några år sedan, så har vi en tradition att laga pumpasoppa på Allhelgona.
Nu är ju inte detta en matblogg, men jag måste dela med mig av detta recept. Soppan är gudomligt god.
Ingredients:
3 teaspoons canola or olive oil
1 onion chopped
750 g chopped pumpkin
1 clove garlic
1 cup vegetable stock (hönsbuljong blir godast)
1 cup reduced fat milk or reduced fat yoghurt
1 cup white wine
(optional) freshly chopped herbs, to taste
Method:
1. Heat oil in saucepan over medium heat.
2. Add onion, pumpkin, garlic and fry for 5 minutes.
3. Stir in vegetable stock, then cover and cook until pumpkin is tender, about 15 minutes.
4. Stir in milk.
5. Process in food processor until smooth.
6. Serve topped with a swirl of yoghurt or freshly chopped herbs
Imorgon lördag på Alla Helgons dag har vi stängt i butiken. Webbshoppen är såklart öppen som vanligt för den shoppingsugne. Kolla in de ursnygga nya armbanden från Ms Bijoux vi fått in idag. Trevlig helg!