tisdag, maj 20, 2008

En spännande doftnyhet: Neotantric Fragrances

Ett av de spännande mailen som låg i min mailbox handlade om Neotantric Fragrances, en doftnyhet som lanseras hos utvalda återförsäljare, bland annat Accessora, inom kort. Jag har provdoftat på doften "Drops of me" som är riktigt god. Två damdofter och två herrdofter lanseras och priset blir 595 kr/st.

Damdofter

(I am) a Sex Goddess
Parfymör: Christian Vermorel.
Eau de parfum, 100 ml.

Drops of me
Parfymör: Gilbert Apollon.
Eau de parfum, 100 ml.

Herrdofter

Citric Metal Kamasutra
Parfymör: Karine Dubreuil.
Eau de toilette, 100 ml.

Parampara Peepshow
Parfymör: Christian Vermorel.
Eau de toilette, 100 ml.

Neotantric Fragrances

Följ med på en annorlunda doftresa. Neotantric Fragrances är ett alternativt svenskt doftprojekt som består av lika delar förbjudna fantasier, subtil humor och brinnande kärlek till parfym.

-Snälla, inte en kändisparfym till!
Orden är typiska för den motreaktion inom parfymbranschen som blir allt tydligare. Efter ett par år av närmast total likriktning är de alternativa dofterna tillbaka med besked.
Det svenska doftprojektet Neotantric Fragrances blandar förbjuden fantasi och humor med ett stort hjärta för parfym. Dofterna är framtagna för att inspirera, stimulera och kittla fantasin. För att ge varje doft unik karaktär har Neotantric använt sig ett flertal olika parfymörer.

Följ med på en annorlunda doftresa: Från de syrligt silvriga noterna i Citric Metal Kamasutra till den flörtigt blommiga Drops of Me, genom den sötkryddiga labyrinten av frukt och örter i Parampara Peepshow till de elegant drömlika nyanserna i (I am) a Sex Goddess.
Inspirationen kommer från den tantriska traditionen, men i en uppdaterad och något annorlunda tolkning. Därav namnet Neotantric – ett utryck som närmast kan förklaras som helig, upphöjd sexualitet på modernt vis. Vad som är heligt och upphöjt är dock alltid en tolkningsfråga. Tjuvkika genom titthålen in i neotantrans värld och avgör själv.