onsdag, april 13, 2011

Bästa badoljan

När jag inte jobbar så hänger jag för det mesta med en liten krabat som älskar att bada. Han skulle bada tre gånger om dagen om han fick, men vi försöker hålla oss till en. Jag droppar lite av den här oljan från Estelle & Thild i badvattnet för att han inte ska bli torr. Den är ljuvlig, både för stora och små.

I vintras när det var riktigt kallt så fick han små torra fläckar lite här och var, Estelle & Thild body cream hjälpte fantastiskt bra och sedan dess har jag börjat använda den till mig själv också. Jag tycker om att den är doftfri, då krockar den inte med den parfym man vill bära.

Jag tycker det är viktigt att veta vad produkter som man använder till barn innehåller, och använder bara naturliga produkter till Erik (till sig själv också givetvis, men där kan jag tycka att det är befogat att använda annat än naturligt om man gillar effekten, men det är en annan diskussion).

Så här skriver Estelle & Thild:
"Mer än 60% av det vi smörjer in oss med tas upp av kroppen och barns hud är dessutom mycket känsligare än vuxnas. Ett vanligt barnschampo kan innehålla runt 25 olika ämnen, flera vars effekter på lång sikt man inte riktigt känner till.
Många av dessa tillsatser och kemikalier tillsätts enbart för att förbättra konsistensen, doften och färgen på produkten, det tycker Estelle & Thild är helt onödigt vid vård av barn. Man har skalat bort alla dessa ingredienser och istället använt ekologiska råvaror.
Produkterna är garanterat fria från parabener, mineralolja och färgämnen. Estelle & Thild har erhållit Ecocert, det största oberoende certifieringsorganet i Europa och USA. Estelle & Thilds hår- och hudvårdsprodukter för barn är resultatet av 2 års arbete i samråd med barnläkare, dermatolog och toxikolog för att skapa produkter som är anpassade för barns ömtåliga hud".Upplagd av Annika.

2 kommentarer:

  1. MAn ska bara bada barn max två-tre gånger i veckan har jag hört från läkare, annars är risken stor att de får torr hud el tom hudproblem. I alla fall max två-tre gånger då man tvättar dem, plaska i bara vatten var ok en gång om dagen. Men använd inte tvål/rengöring varje dag.

    SvaraRadera
  2. Annika Accessora14 april 2011 10:24

    Hejsan,

    Bada kan barn göra varje dag, men tvål/duschkräm behöver och ska man inte använda alls på småttingar.

    SvaraRadera