fredag, april 15, 2011

Farligt smink på nätet

I veckan skrev tidningen Metro om att farligt smink säljs på nätet:
"Köparna lockas av de låga priserna hos försäljare på Ebay, men också i kända sminkbutiker online. Men ”fyndet” kan få konsekvenser då bland annat rester av kvicksilver och andra skadliga ämnen hittats i produkterna.
– Dålig hygien och dåliga råvaror kan leda till att bakterier och mikroorganismer bildas i produkterna, det i sin tur kan leda till infektioner hos användaren, säger Gunnar Guzikowski, kemist och expert vid Läkemedelsverket".


Hos Accessora säljer vi endast produkter som kommer direkt från märket eller från märkets godkända leverantör eller agent i Sverige. Det gäller både smink, hudvård och även de övriga produkter som säjs hos oss på Accessora.se och i vår butik.

Det är inte enbart hälsoaspekten man ska tänka på, att skadliga ämnen har hittats i de piratkopierade produkterna och att de kan vara tillverkade i fabriker med dålig hygien, utan även att produkterna tillverkas under undermåliga förhållanden i Asien.
Vem vill riskera något sådant bara för att själv spara några kronor?

Hur undviker man piratkopierat smink och hudvård?
Det man kan hålla utkik efter är att förpackningen kan skilja sig något från originalet, att butiken säljer alla produkter till ett väldigt lågt pris, att innehållet kan vara några gram mer eller mindre än originalet och att produkten kan kännas annorlunda.
Det är dock riktigt svårt att upptäcka piratkopierade produkter så det bästa sättet att undvika dem är att endast handla från butiker som kan garantera att de enbart säljer originalprodukter.


Med det vill jag önska er en riktigt härlig helg i detta ljuvliga solsken. Nu beställer vi vårväder på riktigt!


Upplagd av Annika.

8 kommentarer:

 1. Mac till exempel har alltid namn på sina ögonskuggor, de flesta piratkopior som säljs dessa saknar namn utan har en bokstav/siffror istället. Håller med er, och att köpa smink eller parfymer från "billiga" svenska skönhetssidor är inget som man ska göra. Även om det inte alltid är regelrätta kopior som säljs så kan de istället vara gamla produkter som skulle ha kasserats istället. Vissa sajter har tex aldrig de senaste parfymerna, bara äldre. Det säger rätt mkt...

  SvaraRadera
 2. Annika Accessora15 april 2011 14:44

  Tack för tipset om Mac! Det är sådana saker som är bra att vara uppmärksam oå, fast det läskiga är ju att piratkopierarna blir alltmer slipade så det blir svårare att skilja produkterna åt.

  Vill bara poängtera att vi ju också har rea och kampanjer på smink och hudvård ibland och det har alla andra seriösa butiker också.
  Det är inte det man ska se upp för utan det är de som säljer märkesvaror biligt jämt (och ebaysäljare, givetvis).

  SvaraRadera
 3. Grejen är ju att smink är billigare utomlands, det är inte priset som är det stora problemet.

  Det är när de säljer under annat namn, fel förpackning, en nyans som inte finna annars.

  SvaraRadera
 4. Annika Accessora15 april 2011 20:24

  Det finns även svenska siter som har låga priser på "märkesprodukter" där ursprunget nog ibland kan vara ganska tveksamt. Även flera stora utländska siter dumpar priserna gentemot vad den inhemska marknaden håller, där bör man nog också dra öronen åt sig.

  När produkter säljs under annat namn etc är ju egentligen ganska lätt att kolla upp, det är när piratkopiorna blir så skickligt gjorda att det är svårt att upptäcka som det blir lite farligt...

  SvaraRadera
 5. Har även läst att det finns äkta produkter som är smuggelgods och som har kommit ut på marknaden. Vissa mindre nogranna butiker nappar såklart utan att ifrågasätta varornas ursprung eller varför priserna dumpats. Trist.

  Och såklart finns galet mycket kopior på Tradera när det gäller skönhet; parfymer, mascaror, ögonskuggor, foundations, ögonpennor, läppstift, concealers, nagellack. Nu senast såg jag kopior av OPI till exempel. Så länge som folk inte är upplysta och fortsätter att handla skräpet så kommer det tyvärr att eskalera antar jag. Det finns stora summor att tjäna. Tillverka tex en billig ögonskuggspalett, skriv Mac på den så kan de ta ut ett mkt högre pris än annars. Ingen höjer på ögonbrynet inför det faktum att Mac aldrig någonsin har haft produkten eller ngt liknande i sitt sortiment. Många fake Macskuggor säljs med en liten skumgummiapplikator under själva skuggan. Har de aldrig haft, men få ifrågasätter det tyvärr.

  Skulle önska att folk bara gjorde ngt så enkelt som att göra research på produkter som de vill köpa som ni skriver. Finns den på företagets egen hemsida? Om inte så är det första varningstecknet tex. Det verkar som om det inte görs. Säljare kan också helt ogenerat skriva att det är "äkta" fast de själva vet att läget inte är så. Synd att inte Tradera samarbetar med de stora märkena och får hjälp och själva aktivt hjälper till att rensa bort allt skräp.

  Köper själv all makeup och hudvård från seriösa sidor eller butiker, och jag kan inte tänka mig att ngn skulle få för sig att ifrågasätta era varor :o) <3

  SvaraRadera
 6. Tycker det är bra att ni på Accessora skriver om detta.

  SvaraRadera
 7. Hur har det gått med Maria M:s väskor?

  SvaraRadera
 8. Annika Accessora18 april 2011 09:39

  Hej!
  Angående Maria Montazamis väskor så skrev vi denna uppdatering i början av april:
  http://accessorabloggen.blogspot.com/2011/01/formex.html :

  P g a de stora leveransförseningar som varit har vi valt att avbeställa Maria Montazamis väskor och satsar istället på väskor från Syster P och Caia of Sweden denna säsong. Mer information om MM-collection kommer finnas på Marias blogg och på Amelia.

  SvaraRadera