onsdag, oktober 12, 2011

Intervju med JohannaN

Hej Johanna! Du designar smycken och driver ett varumärke under egna namnet JohannaN, hur kom du på idén?
Det är nog många saker som har lett fram till det som är JohannaN, men det är väl så det är med idéer? Jag har ett stort intresse för mode, en bakgrund inom rättvis handelsrörelsen (därav mitt fokus på produktionsvillkor) plus att jag för några år sedan bodde en period i Thailand (där smyckena har sin bakgrund och där också mina samarbetspartners för design och produktion finns).

Var hämtar du all inspiration ifrån?
Inspirationen kommer från mötet mellan just norrländsk inspiration och thailändsk hantverkshistoria, och genom det kan sedan personliga och unika smycken skapas.
Robust mässing och skir design tillsammans med en öppen dialog och ett tätt samarbete genom hela  produktionskedjan är det som definierar JohannaN. Och man kan säga att designen är en mix mellan det avskalade skandinaviska och det överdådiga thailändska, vilket kommer ur samarbetet i design och produktion.

Vad är det bästa med att ha ett eget varumärke?
Att ha möjligheten att ta märket åt exakt det håll man vill! Jag anser att design och produktion är lika viktiga och vill lyfta de båda, och det har jag nu, med ett eget märke, alla chanser i världen att göra! Ett smycke ska inte bara förmedla en känsla av att vara vackert utan också en historia om vem som har gjort det och under vilka förhållanden.

...svåraste?
Att få tiden att räcka till.... =) Det finns så otroligt mycket man vill och kan göra, men att begränsa sig är svårt....

Dina smycken syns hela tiden på bloggare och finns nu i fina butiker runt om i Sverige. Vad har du för framtidsplaner för märket?
Om tre år skapar JohannaN fortfarande intressanta och personliga smycken, men har dessutom en helt egen produktion i Thailand. Allt för att kunna berätta hela historien för dig som kund: från idé, till tillverkning och sedan hela vägen till att du köper smycket och tar det på dig!

Har du några råd till andra som vill starta företag?
En klassiker: att tro på sin idé och sedan köra på! =) Hitta bra folk att få pepp och stöd av, och viktigast av allt: fundera ut vilka värderingar du och ditt företag står för och håll dig sedan till det. Vad vill du förändra och varför?

Vilket smycke är din personliga favorit? Min favorit är utan tvekan Skog Ett, stort halsband.
Tack Johanna, för intervjun och för att vi får sälja dina fina smycken hos Accessora!


(Ett litet insidertips till er bloggläsare: JohannaN kommer inom kort uppdatera sin grafiska profil och göra en del förbättringar och ändringar, i samband med det så kommer priserna på JohannaN's smycken att  höjas något.
Så, är ni sugna på ett JohannaN-smycke, slå till nu till det gamla lägre priset).

Upplagd av Annika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar