lördag, november 19, 2011

Intervju med Lotta Djossou

Hej Lotta!
Du designar smycken och driver ett varumärke under ditt eget namnet Lotta Djossou, kan du berätta lite om hur och när märket startades?

Märket startades utifrån alla resor som jag gjorde världen runt, med inspiration från världens alla hörn. Det var i mode metropolen Tokyo, som allting tog fart.

Lotta Djossou Paris heter ditt varumärke, var kommer tillägget Paris ifrån?
Företaget började växa i Paris, och det var där det startades en Flag Ship store och en ateljé för drygt 10 år sedan.

Dina smycken är fantastiska och alla som varit på mässa och sett Lotta Djossous montrar blir imponerade. Var hämtar du all inspiration ifrån?
Inspirationen hämtas från alla spännande resor runt om i världen, och kontrasterna i vardagen. Naturens fantastiska värld och havets djup!

Hur ser du på trender när du designar?
Spring/Summer Collection 2012 har the keywords Magic, Graceful & Timeless. Vi följer en unik väg för vårt märke, där smyckena är tidlösa. Det viktiga för oss är att ge en känsla med smyckena, och vi är kända för innovativ design med en egen prägel.

Hur ser vinterns trender inom smycken och accessoarer ut?
Vår kommande kollektion är med ett vilt tema, där päls möter naket, vildfåglar, vakande ugglor och flygfän tar plats.

Du har drivit företag i många år, sedan 1996. Vad har du för tips till andra som driver företag?
Skapa ett vinnande koncept, och håll fast vi den tanken och följ dina egna idéer. Gå din egen väg, och lev ut din passion!

Hur ser framtidsplanerna för Lotta Djossou ut?
Vi har en spännande utveckling med hela världen som arbetsfält. Kollektionerna uppskattas i över 20 länder och presenteras på dem främsta modemässorna.

Du måste ha massor av smycken. Har du något personligt favoritsmycke?
Örn serien i silver, är mina favoriter, tills att SS2012 släpps, då där finns med en fantastisk silverfågel, som jag vill ha första originalet utav!

Tack Lotta!
Lotta Djossous fantastiska smycken finns att beställa på Accessora.se


1 kommentar:

  1. Bara en fråga - är Lotta Andersson numera ensam om att driva märket Lotta Djossou? Vad hände med Clement Djossou som var den som hon startade upp märket med 1996 - vet ni? :)

    SvaraRadera