fredag, augusti 31, 2007

Herman luktar på blommorna

Herman heter Accessoras söta butikshund. Han gillar att sniffa på blommorna vi fick på 2-årsfirandet igår.


Update: Oj, vi har fått flera mail från bloggbesökare som undrar vad Herman är för ras. Han är en kinesisk nakenhund (nej, vi har inte rakat honom) som är 1,5 år gammal och ett riktigt charmtroll.

Kvällshopping och 2-årsfirande


Igår firade vi Accessoras 2-årsjubileum med mingel och kvällshopping i butiken på Kungsholmen. Det var väldigt trevligt och många nöjda kunder kom och handlade till 15% rabatt!

Från och med imorgon den 1/9 har vi även lördagsöppet (kl 12.00 - 16.00) i butiken. Adressen är Arbetargatan 29 (Fridhemsplan, hörnet Fleminggatan).

Välkommen!

onsdag, augusti 29, 2007

Accessora fyller 2 år!

Att Accessora fyller 2 år denna vecka har väl inte undgått någon som besökt webbshopen.

För att fira 2-årsdagen har vi gjort flera förbättringar, bland annat lägre fakturaavgift, 30 dagars kredittid när man betalar mot faktura, kundservice-chatten och i butiken har vi utökat öppettiderna till 12.00-18.30 på vardagar och lördagsöppet kl 12.00-16.00.

Torsdag 30/8 har vi kvällsöppet till kl 20 och bjuder på dryck, snacks, mingel och trevlig shopping med 15% rabatt. Välkommen till Arbetargatan 29 på Kungsholmen. Öppet kl 12.00-20.00 den 30/8. Karta hittar du här.

Det är otroligt hur fort tiden går när man har roligt, och det har jag verkligen när jag jobbar med Accessora. Det är hela 2 år sedan vi öppnade webbshoppen! Sedan dess har vi växt så det knakar och utökat med många märken och produkter. Flera märken har vi introducerat i Sverige, bland annat Adina Design, MOR Cosmetics, Jelly Pong Pong, Energy Muse, Rosie Jane Cosmetics, Campos de Ibiza och Egyptian Magic.

Vi jobbar hela tiden för att göra Accessora ännu bättre - har du några förslag på märken eller andra förbättringar som du tycker att vi borde göra, så är du varmt välkommen att maila mig direkt på

Jag hoppas vi ses imorgon!

Frestande frukter

I dagens Metro tipsar Frida Fahrman om fruktsmycken, bland annat Ms Bijoux jordgubbshalsband (som är med på Accessoras bästsäljarlista och rabatterad med 15% denna vecka).

Frida tipsar även om flera snygga varma koftor. Jag drömmer om en snygg kabelstickad cardigan från Dagmar...

tisdag, augusti 28, 2007

Hudvård: vad är rosacea?

Hudsjukdomen rosacea kallas även "vuxenakne", men ska inte förväxlas med tonårsakne.

Rosacea liknar den mer vanliga tonårsaknen, men skiljer sig på flera viktiga punkter. Rosacea drabbar omkring tio procent av den vuxna befolkningen och visar sig som rodnader, knottror och varblåsor, i varierande grad.

Vid akne inflammeras talgproppen i talgkörteln och bildar en finne. Vid rosacea däremot uppstår inflammationen i porerna utan att poren först har täppts till och en finneliknande liten varböld bildas.Rosacea visar sig som en lätt rodnad, sedan utvecklas en mängd ytliga blodkärl i området som skapar rosiga kinder och röd näsa.

Än så länge är uppkomsten av rosacea en gåta för läkarkåren. Rosacea är vanligare hos personer som har lätt för att rodna, är väldigt ljushyade och sol och solskadad hud verkar också vara en anledning till att rosacea uppstår.
Krämer som lindrar rödheten i huden ger tillfälligt lindring mot Rosacea, än så länge finns inga botemedel mot hudåkomman. Att undvika preparat som irriterar huden, stark sol och stark mat som gör att huden blossar upp eller rodnar kan förbättra tillståndet.

Vi får många positiva kommentarer från kunder med rosacea som provat Dr Brandts Laser Relief, som kyler och lugnar huden hos dem som lider av rosacea elelr irriterad hud. Här hittar du fler produkttips för dig som har rosacea.

Ögonfokus



I septembernumret av tidningen Glamour tipsar man om höstens ögonmake-up. Bland annat rekommenderas Babe Lash heated lash curler från Accessora för att få maxade fransar.
Några andra tips som jag tycker var värda att lägga på minnet är:

Spruta lite hårspray på en brynborste för att forma ögonbrynen och hålla dem på plats.

Kvinnor med blå ögon passar utmärkt i bronzefärgade skuggor med drag åt vinrött.

Brunögda passar i alla färger, men satsa gärna på en grön metallicskugga för en fin kontrast.

Ögonpennor i spännande färger är vackert att applicera nedanför de nedre fransarna.


Källa: Glamour, september 2007.

måndag, augusti 27, 2007

Ursnygga Hanna!


Hanna heter denna snygga stora läderväska från Rules by Mary. Hanna i svart är så populär så om du vill hinna få ett exemplar av henne så rekommenderas att lägga en beställning å det snaraste.
Hanna i brunt anlände i ett paket till Accessora idag och är även hon väldigt snygg. Den bruna Hanna finns kvar i några fler exemplar.

Svar på make-up frågor

Nu har Accessoras duktiga make-upartist Mia svarat på nya frågor. Bland annat ger Mia sina tips om hur man fixar en enkel men snygg vardagsmake-up. Make-upfrågorna hittar du här.

Edge gems

Vi har precis fått in otroligt vackra silversmycken med ädelstenar från svenska Edge gems.

Kraften i ädelstenar
Det sägs att ädelstenar har magiska krafter som koncentrerar jordens energier, som människan kan ta del av om hon bär stenarna nära kroppen.

Topas sägs framhäva empati och dirigera energin dit den mest behövs. Den helar, står för sanning och förlåtande. Använd den för att finna din egen väg. Vit topas är stenen som står för helhet, ärlighet, fred och renhet.

fredag, augusti 24, 2007

Modepris

Varenda blogg som skriver om mode kommer säkerligen skriva om Cafés modepris idag, och jag kan väl inte vara sämre.

Caroline Winberg vann Sveriges bäst klädda kvinna, Jens Lapidus motsvarigheten för män och Hope fick priset för årets designer. Caroline är verkligen ursnygg med en skön stil - ett bra val tycker jag. Hope gör snygga grejer, men det finns det många andra som också gör - enligt mig. Lapidus har jag inte så stor koll på, men jag tycker åtminstone att han är bättre klädd än Moneybrother, som tidningen Kings läsare utsåg till Sveriges bäst klädde man för ett tag sedan.

Andra svenska kvinnor som har en stil värda att inspireras och facineras av tycker jag är Freja Kjellberg, Nora Strandberg, Marie Serneholt och de mer självklara, modeskribenterna Elin Kling, Ebba von Sydow, Sofi Fahrman och Cecilia B Jonsson.

Sedan kan man ju alltid grunna på om priser för något så individuellt som begreppet "stil" verkligen behövs.

torsdag, augusti 23, 2007

Jag tar den som sitter på galgen, nej det var visst en modell…

Accessoras krönikör Emelie har skrivit en ny, mycket tänkvärd krönika. Läs den här.

onsdag, augusti 22, 2007

Nya favoriter från Ms Bijoux

Billiga, men ändå grymt snygga och trendiga bijouterier - det är Ms Bijoux i ett nötskal. Nu kommer nya Kenneth J. Lane inspirerade djurarmband. Jag har redan lagt beslag på ett med de söta hästarna som pussas.

Några andra av mina favoriter från Ms Bijoux är halsbandet med en duva, äppelhalsbanden och puman.

måndag, augusti 20, 2007

Mineral make-up

När man applicerar mineralmake-up är det några saker man bör känna till, som skiljer sig från vanlig kosmetika:

Borstar
Använd specialborstar anpassade för att ta upp mineraler. De är klippta på ett sådant sätt mineralerna fastnar och sugs upp i dem och gör applicering enklare, med ett snyggare resultat. Sköter du borstarna rätt håller de hela livet. Tvätta dem med schampo en gång i veckan. Behandla med balsam ibland. Starkare rengöringsmedel ska man inte använda, tänk på att det är hår borstarna består av.

Mängd
Använd små mängder mineralmake-up. Cirka en halv tesked foundation är lagom. Ta bara en liten dutt på borsten av ögonskugga och rouge, färgpigmenten är starkare än i vanlig kosmetika.

Swirl, tap & buff
Jobba in maken i borsten, knacka av och borsta på huden. Burkarna har små hål som släpper fram pulvret. Häll den mäng du behöver i locket och och arbeta in (''swirla'') i borsten med tryckande rörelser. Skrapa inte av borsten mot kanten, slå den (''tap'') mot kanten så dammas överflödet av. Foundation, skimmer och fixering ska ''buffas'' in i huden. Använd mjuka, cirklande rörelser.

Fuktad eller torr
Du kan använda mineralmake-up fuktad eller torr. Istället för kajal kan du fukta en ögonskuggeborste, dutta i färg och stryka ut som en kajallinje runt ögat. Rouge kan blandas med ofärgat lipgloss för att ge läppfärg. Foundation kan blandas med fuktkräm om man har väldigt torr hud.

Just nu får du 15% rabatt på mineralmake-up från Avanya.

söndag, augusti 19, 2007

Vilka färger passar blond och blåögd?

Sminkfråga: Vilka färger passar till blå ögon och blont hår?

Accessora svarar: Generellt sett så passar blondiner bättre i mjukare färger; rost, brunt och lila. Bruna nyanser och rosenrosa lyfter fram det blå i dina ögon. Varma nyanser kontrasterar det kalla i blå ögon och lyfter fram dem. Riktigt röda läppar kan vara en hit - om du trivs i det!

I guiden "Perfekta färger" finns tips om vilka make-upfärger som passar till olika hår- och ögonfärger.

fredag, augusti 17, 2007

Grattis Susanne - årets Rookie!


Susanne Beskow med märket van Deurs (som fanns här på Accessora i vintras) utsågs till årets Rookie när utmärkelsen delades ut på Rookies & Players mässan igår.
2006 vann Dada's Diamonds utmärkelsen.

torsdag, augusti 16, 2007

En dansk vår

Denna vecka har varit full av spännande inköpsmöten. Igår beställde vi vårkollektionen från Beck Söndergaard som dyker upp här hos Accessora i februari/mars.

Edith & Ella är även det ett danskt märke som kommer in hos oss till våren. Några accessoarer från Edith & Ella kommer in redan nu i höst, bland annat flera stora mönstrade väskor, som den rutiga på bilden. Accessora kommer även utöka sortimentet med ett danskt underklädesmärke som är helt bedårande (vilket är hemligt än så länge).

Det blir mycket danskt mode på Accessora till våren med andra ord! De kan det där med design, danskarna.

Imorgon fredag har vi stängt i butiken på Kungsholmen. Vi kommer vara på Stockholms Modecenter för att köpa in ännu fler nya märken!

VR-Lisen & Bjooti gillar Balm Balm!


Jag är inte ensam om att gilla Balm Balm, både gulliga Katarina på Bjooti och söta Lisen på VeckoRevyn är förtjusta.

onsdag, augusti 15, 2007

Snyggt sotade ögon

En av de absolut vanligaste frågorna som Accessoras make-up artist Mia får är hur man får snyggt sotade ögon.

Så här svarar Mia:
"Det är snyggt med sotade ögon! Men det gäller att få till det!
När du målar under ögat så försök att inte sminka för mycket, då kan det lätt få ögat att se hängigt ut. Måla med en svart kajalpenna på slemhinnan, använd sedan en tunn snedskuren pensel till att sudda in den svarta skuggan mellan fransarna och bara någon millimeter ner under ögat. Ta sedan en grå skugga och sudda ner ytterligare ett par millimeter. Det räcker så för att få ett snyggt sotat öga.
Satsa sedan på ögonlocken, målar du upp över hela locket och ut lite snyggt mot ytterkanten av ditt ögonbryn lyfter du istället ögat och du får en öppen och intensiv blick. Sedan kan du lägga lite highlighter under brynet, det lyfter ytterligare."

Har du frågor om make-up så kan du ställa dem direkt till Mia.

tisdag, augusti 14, 2007

En ny ekologisk favoritprodukt!

Ååh, vad jag älskar när jag hittar nya favoritprodukter! Idag fick vi äntligen in Balm Balm.


Balm Balm är ekologiska produkter för läppar, ansikte och andra torra hudpartier. De är väldigt speciella i konsistensen, (produkterna innehåller nämligen inget vatten) - därav namnet Balm Balm.
När man konserverar produkter som innehåller vatten så används ofta petroleumkemikalier, det är anledningen till att Balm Balm valt att utesluta vatten ur sina produkter.

Produkterna är 100% naturliga och ekologiska och har under året utnämts till "Best Organic Beauty Product" av Organic Industry Award i London.

Modevecka

Att det är Modevecka i Stockholm denna vecka har väl knappast ungått någon. Det blir en hektiskt vecka med många inköpsmöten och tjuvtittar på vårens kollektioner.

De flesta arrangemang är endast för branchsfolk men några event är öppna för alla. På fredag förvandlas Götgatsbacken till en enda stor kvartersfest. Det kan bli bra tror jag!
Karolina på Hotspot-bloggen har skrivit en guide över alla event. Missa inte heller Karolinas Trendrapport som hon skrivit för Accessora.

måndag, augusti 13, 2007

Crazy Libellule & the Poppies


Doftkollektionen Shanghaijava kom idag till butiken i ett väldoftande paket från Crazy Libellule & the Poppies. Vi i personalen har sniffat oss fram till våra favoriter. Lizzie gillar Blue Orchidee och Annika fastnade för den fruktiga Ananas Imperial.
Parfym i stickform är en innovativ idé (Crazy Libellule grundades av Isabelle Masson Mandonnaud , som även grundade Sephora - den tjejen verkar full med suveräna idéer!), eftersom fettet och fukten i sticket binder doften så håller doften längre efter applicering.
Ett tips om man tycker att parfym inte håller i sig länge nog, är att först applicera lite fett på huden (t ex en luktfri fet kräm) och sedan spraya på parfymen som vanligt.

I mitt badrumsskåp



Med tanke på att jag jobbar med inköp till Accessora så provar jag många produkter och mitt badrumsskåp är tämligen överfullt. Några produkter blir favoriter och de som jag använder varje dag, eller åtminstone flera gånger i veckan är:

Rosie Janes underbara cheek gloss, ger kinderna en lätt fräsch färg som håller hela dagen.

Egyptian Magic. Jag tenderar att bli torr som papper, speciellt på benen. Egyptian Magic är helt naturlig och ger huden omedelbar fukt. Sommarbenen blir så där snyggt lagom glansiga.

Parfymstick från Crazy Libellule & the Poppies, min favoritdoft är den ljusgröna "Toi Moi Prince" som doftar lätt av mango, aprikos och ros. Priset (169 kr) är nästan det bästa. Då har man råd att köpa en doft för varje tillfälle!

Badger Bali Balm, ett aftersun balsam som lenar huden efter en heldag i solen.

Nu när man fått lite fräsch sommarfärg så vill jag gärna bevara brännan så länge det bara går. Jag hjälper naturen lite på traven med MakeBelieves Self Tan Lotion, som förstärker hudens egen ton och ger en naturlig färg, utan irriternade ränder.

Crabtree & Evelyns Rosewater serie är verkligen himmelsk för den som älskar doften av ros, och det gör jag! Den här handkrämen är ett måste för mig. Pumpflaskan är perfekt att ha både på handfatet och på skrivbordet vid datorn.

Avanyas mineralmake-up, speciellt foundation och loose finishing powder är två självklarheter i min necessär. Eftersom mineralmake-up innehåller naturligt solskydd är den perfekt nu på sommaren om maninte vill kladda med solskyddskräm.

Beauty Blendern är en make-up svamp formad som ett ägg. Eftersom vanliga make-up svampar har kanter så får man ofta ränder i ansiktet när man lägger foundation, vilket man slipper med Beauty Blendern. Att den dessutom är rosa är ett stort + !

Dr Brandt Laser Relief är verkligen en räddare i nödenför mig. Ibland blossar min hud upp och både öron, bröst och kinder blir knallröda. Fantastiskt nog så fungerar Laser Relief och lugnar huden så att den återgår till sin normala färg!

Sukis produkter imponerar på de flesta som provar dem; Katarina på Bjooti, Fashionista-Johanna och mig själv. Jag kan inte klara mig utan varken Sukis Lemongrass Cleanser eller Suki Transformative Facial Clay. (Nu i höst släpper Suki en serie flytande mineralmake-up under namnet Color, det ser jag verkligen fram emot!)

DuWops Venom Gloss ger ett härligt glans som sitter länge utan att vara för klibbigt. Det pirrar skönt i läpparna och glosset har en lätt lipplumping-effekt.

B. Kamins Sunbar med Spf 30 är en solskyddskräm som inte täpper till porerna, ett måste nu i sommar!


Sista dagen för att delta i tävlingen!

Idag är sista dagen för att delta i sommarens tävling, där tre vinnare får välja valfri produkt från Rosie Jane.

söndag, augusti 12, 2007

Väskor i ålskinn

Vi får många frågor om ålskinn, materialet som Becksöndergaard tillverkar många av sina väskor i. Ålskinn är ett ovanligt material, väldigt mjukt men samtidigt väldigt slitstarkt.

Dolce & Gabbana gjorde för några år sedan flera av sina väskmodeller i ålskinn.

En skröna är att ålskinnsväskor skulle avmagnitisera bankkort. Man trodde det berodde på att väskorna tillverkades av elektriska ålar. Så är dock inte fallet. Det visade sig bero på att väskorna stängdes med magnetlås. Eftersom ålskinn är tunnare än andra typer av skinn, så avmagnitiserades bankkorten. Nu mer tillverkas de flesta ålskinnsväskor med dragkedja eller portmonäknäppning för att undvika detta.

En annan fråga vi fått är om ålskinnsväskor luktar ål - det gör de inte, väskorna luktar nästan ingenting. Hua, vem skulle vilja ha en väska som luktar fisk?! Jag kan inte tänka mig något värre!

fredag, augusti 10, 2007

Välkommen till Accessoras blogg!



Idag är det premiär för Accessoras blogg, välkomna!

Vi hoppas kunna ge er som besöker accessora.se inspiration, tips och råd om skönhet, trender, mode och samtidigt ge en inblick i vad som händer här hos oss på Accessora.

De kommande veckorna dyker många nya märken och produkter upp på accessora.se, för att nämna några: Nursery Tails från Crabtree & Evelyn, ytterligare väskor ur Beck Söndergaards höstkollektion och doftkollektionen Shanghaijava från Crazy Libelulle & the Poppies.

Glöm inte att 13 augusti är sista dagen för sommarerbjudandet med 20% rabattCampos de Ibizas parfymer och doftljus.